Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

Met dit Vietnamese pho bo recept maak je een originele Vietnamese noodlesoep vol lekker groenten en mager rundvlees. De pho bo soep wordt op smaak gebracht met Conimex Black Lichte Sojasaus.

3 stemmen

40 min
Mild

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Bereid de Conimex rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Los het bouillonblokje op in 750 ml kokend water. Snijd de gember in plakjes en laat deze samen met het kaneelstokje en 3 steranijs sterren 15 min. trekken in de bouillon. Voeg als laatste 1 eetlepel Conimex Black Lichte Sojasaus toe.

Snijd de lente-ui in schuine ringetjes en de spitskool in dunne reepjes. Snijd het rundvlees in hele dunne plakjes en snijd ze eventueel iets kleiner. Snijd de rode peper, zonder de zaadjes in dunne ringetjes en de koriander fijn.

Verdeel de rijstnoedels over de kommen, verdeel er de groenten en rode peper erover. Leg het vlees erop. Zeef de bouillon en breng aan de kook. Schep de gloeiendhete bouillon in de kommen en strooi de gesneden koriander over de soep. Serveer de pho bo soep direct.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 370,0 kcal
Proteïnes 24,3 g
Suikers 11,0 g
Vezels 8,8 g
Vetten: 13,7 g
- Verzadigde vetten 3,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 498,7 g
Transvetten 0,2 g
Cholesterol 40,1 mg
Sodium 1.057,8 mg

* 1 portie = 100 g