Penang Curry

In Azië vind je het lekkerste eten bij de foodstalletjes langs de weg. Hier bereiden ze de échte Oosterse gerechten. Hier vind je de authentieke recepten, de bijzondere specerijen en de beste ingrediënten. “Kijk die rij! Bij dat stalletje haal je de échte Thaise Penang Curry.” In Thailand is deze populaire specialiteit nooit ver weg. Een milde rode curry met precies die Thaise touch in een kruidige mix. Authentieke smaken en tóch makkelijk en snel: daar zijn ze gek op bij de Thaise streetfoodstalletjes. Hier, proef zelf. Zonder toegevoegde smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen.

6 stemmen

30 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Pel en snipper de ui grof. Haal de sugar snaps af en halveer ze. Snijd de kipfilet in blokjes.

Kook de basmatirijst uit het pak Conimex Thaise Penang Curry in ruim kokend water in 13 min. gaar. Giet de rijst af in een vergiet. Laat even uitdampen en roer goed om.

Verhit intussen 1 eetlepel olie in een koekenpan of wok en bak hierin de kipfilet lichtbruin. Bak de ui en sugar snaps kort mee.

Voeg dan de inhoud van het zakje currypasta uit het pak, de kokosmelk en de inhoud van het zakje kruidenmix uit het pak toe en breng alles al roerend aan de kook.

Laat het geheel 3-4 min. zachtjes doorkoken. Garneer het gerecht met de pinda’s uit het pak. Serveer de Penang curry met de gekookte rijst.

Serveertip

Garneer lekker met gehakte verse koriander.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 316,0 kcal
Proteïnes 27,8 g
Suikers 6,3 g
Vezels 4,1 g
Vetten: 17,2 g
- Verzadigde vetten 14,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,0 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 96,8 mg

* 1 portie = 100 g