Penang Curry Street Food

Penang Curry Street Food

In Azië vind je het lekkerste eten bij de foodstalletjes langs de weg. "Kijk die rij! Bij dat stalletje haal je de échte Thaise Penang Curry.” In Thailand is deze populaire milde kruidige rode curry nooit ver weg. Authentieke smaken en tóch makkelijk en snel: Maak het zelf met dit recept! Zonder toegevoegde smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen.

Servings

2

Prep

30 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 ui
  • 150 g sugar snaps
  • 200 g kipfilet
  • 1 pakje Conimex Thaise Penang Curry
  • 1 pakje Conimex Kokosmelk 250ml
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 316
    • Eiwitten 27.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 13.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 9.5g
    • Suikers 6.3g
    • Vezels 4.1g
    • Vetten 17.2g
    • Verzadigde vetten 14.5g
    • Onverzadigde vetten 2.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 97mg
    • Zout 0.24g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 75%
    • Vitamine A 15%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel en snipper de ui grof. Haal de sugar snaps af en halveer ze. Snijd de kipfilet in blokjes.

  2. Kook de basmatirijst uit het pak Conimex Thaise Penang Curry in ruim kokend water in 13 min. gaar. Giet de rijst af in een vergiet. Laat even uitdampen en roer goed om.

  3. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een koekenpan of wok en bak hierin de kipfilet lichtbruin. Bak de ui en sugar snaps kort mee.

  4. Voeg dan de inhoud van het zakje currypasta uit het pak, de kokosmelk en de inhoud van het zakje kruidenmix uit het pak toe en breng alles al roerend aan de kook.

  5. Laat het geheel 3-4 min. zachtjes doorkoken. Garneer het gerecht met de pinda’s uit het pak. Serveer de Penang curry met de gekookte rijst.