Pekingmie met knoflook en sesam

Dit recept kip met Chinese mie en spitskool is een heerlijk gerecht met een zalige smaak. De oestersaus en knoflook zijn daar verantwoordelijk voor. De sesamzaadjes en Atjar Tjampoer zorgen voor een leuke twist in dit maal.

2 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex Chinese Eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Snijd de kip in stukjes. Maak de spitskool schoon en snijd in smalle reepjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes.

Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex Wok olie toe en wok de kip ca. 5 minuten. Voeg de kool en de knoflook toe en wok 3 minuten mee.

Schep de mie erdoor, voeg de Conimex Oestersaus en de geroosterde sesamzaden toe en wok nog 2 minuten. Breng eventueel op smaak met wat peper.

Schep de Pekingmie in 4 diepe borden of kommen en geef de uitgelekte Conimex Atjar Tjampoer er apart bij.

Serveertip

Deze pekingmie met knoflook en sesam is lekker met seroendeng en voor wat pit kan je sambal toevoegen.