Pekingmie met knoflook en sesam

Pekingmie met knoflook en sesam

Dit recept kip met Chinese mie en spitskool is een heerlijk gerecht met een zalige smaak. De oestersaus en knoflook zijn daar verantwoordelijk voor. De sesamzaadjes en Atjar Tjampoer zorgen voor een leuke twist in dit maal.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Eiermie
  • 400 g kipfilet
  • 1 spitskool
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 6 el Conimex Oestersaus
  • 4 el geroosterde sesamzaden
  • 3 el Conimex Atjar Tjampoer
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 575
    • Eiwitten 39.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 65.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 58.5g
    • Suikers 14.2g
    • Vezels 7.1g
    • Vetten 18.8g
    • Verzadigde vetten 3.5g
    • Onverzadigde vetten 14.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 4.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 132mg
    • Natrium 1072mg
    • Zout 2.68g
    • Calcium 21%
    • Ijzer 19%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 70%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex Chinese Eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Snijd de kip in stukjes. Maak de spitskool schoon en snijd in smalle reepjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes.

  2. Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex Wok olie toe en wok de kip ca. 5 minuten. Voeg de kool en de knoflook toe en wok 3 minuten mee.

  3. Schep de mie erdoor, voeg de Conimex Oestersaus en de geroosterde sesamzaden toe en wok nog 2 minuten. Breng eventueel op smaak met wat peper.

  4. Schep de Pekingmie in 4 diepe borden of kommen en geef de uitgelekte Conimex Atjar Tjampoer er apart bij.