Peertjes in limoensiroop

Deze peertjes in limoensiroop worden geserveerd met amandelkoekjes. Niet alleen een genot om te zien. Het ideale nagerecht voor met de kerstdagen.

0 stemmen

10 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediƫnten

  • 2 limoenen
  • 2 el suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 3 rijpe peren (stevige handperen)
  • 4 amandelkoekjes

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Rasp de limoenschil op een grove rasp (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak) Pers de vruchten uit.

Breng het sap, de rasp, de suiker en de vanillesuiker aan de kook en laat al roerende in 3 tot 4 minuten de suiker oplossen en het vocht inkoken tot een iets dikkere siroop.

Schil ondertussen de peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Leg de partjes 4 schaaltjes en schenk de warme limoensiroop erover.

Serveer dit dessert met de amandelkoekjes er apart bij.

Serveertip

Deze peertjes in limoensiroop kan je zowel warm als koud serveren.