Pandan rijst met garnalen en citroen

Thaise pandan rijst met garnalen en citroen. Rijst koken in Conimex Sojasaus en daarna de rijst roerbakken met Conimex mix voor Nasi Speciaal, lente-uitjes, halve citroen en natuurlijk Noorse garnalen. Om dit feestelijke rijstgerecht compleet te maken doe je er aan het einde nog wat Conimex Seroendeng bij.

0 stemmen

20 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, in ruim water met een el Conimex Sojasaus.

Wel de groentemix (uit het pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal) minstens 10 minuten in een dl heet water. Was en snijd de lente-uitjes in schuine ringetjes. Rasp van de citroen ongeveer en halve el schil (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak).

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de lente-uitjes met de citroenrasp een half minuutje. Schep de gewelde mix, de garnalen, de nog warme rijst en de kruidenmix (uit het pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal) erdoor en roerbak dit een paar minuten.

Knijp de citroen boven de rijst uit en meng er naar smaak wat Conimex Seroendeng en 1 el sojasaus door. Serveer de rijst direct.

Serveertip

Zet voor extra smaak en pit bij de Pandan rijst met garnalen en citroen Conimex Sambal Manis en Ketjap Manis op tafel.

Variaties

Vervang de Noorse garnalen door 20 gepelde, rauwe gamba's en roerbak deze eerst 2 minuten in de hete olie. Voeg dan de lente-uitjes en geraspte limoenschil in plaats van de citroenschil toe. Breng de rijst op smaak met limoensap, seroendeng en sojasaus. Schep er eventueel 2 eetlepels fijngehakte koriander doorheen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 504,0 kcal
Proteïnes 19,1 g
Suikers 6,1 g
Vezels 4,9 g
Vetten: 12,8 g
- Verzadigde vetten 4,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 356,7 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 100,9 mg
Sodium 837,5 mg

* 1 portie = 100 g