Padang sambalmie met visreepjes

Een vis recept als deze is lekker pittig. De sambal manis is pittig, maar geeft ook een heerlijke smaak mee aan het gerecht. De mie nestjes zijn lekker zoutig door de Ketjap asin, daar waar de groenten lekker zoet is door de Ketjap manis.

0 stemmen

15 min
Pittig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de visfilet in brede reepjes. Kook de mie met 1 eetlepel Ketjap Asin gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek de noedels na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer ze tijdens het koken nog even om. Giet de mie in een vergiet af en laat goed uitlekken.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels olie in en wok hierin de bamigroenten met 1 eetlepels sambal gedurende 5 minuten.

Schuif de groenten naar de rand zodat het diepste gedeelte van de wok vrijkomt. Wok hierin de visreepjes ongeveer 3 minuten.

Meng alles met elkaar en schep er vervolgens de uitgelekte mie en naar smaak ketjap (ca. 6 eetlepels) door. Wok alles nog een paar minuten.

Verdeel de mie met vis over 4 kommen of borden.

Serveertip

Voor op tafel: Conimex Seroendeng, Sambal Badjak, Atjar Tjampoer en Kroepoek Hot.

Variaties

In plaats van visfilet in deze Padang sambalmie met visreepjes kun je ook rauwe garnalen of tofublokjes gebruiken. Voeg eventueel een paar druppels citroensap toe en bestrooi de Padang sambalmie met verse bieslook.