Pad Thai met shiitake

Pad Thai met shiitake

Dit moet je proeven! Bijna iedereen die in Thailand is geweest, heeft wel een keer Pad thai geproefd. Anders heb je echt iets gemist. Deze noedelfavoriet vind je op bijna elke straathoek: met garnalen, met kip of vegetarisch. De tamarindepasta geeft het gerecht een onmiskenbare smaak.

Servings

2

Prep

30 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 rode peper
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Conimex Djahe
  • 3 bosuien
  • 2 baby paksoi
  • 200 gram shiitake
  • 125 gram taugé
  • 1 scheutje Conimex Wokolie
  • koriander
  • Conimex Thaise Pad Thai
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 469
    • Eiwitten 20.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 17.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 65.5g
    • Suikers 10.3g
    • Vezels 13.3g
    • Vetten 11.8g
    • Verzadigde vetten 2.7g
    • Onverzadigde vetten 7.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 215mg
    • Natrium 2005mg
    • Zout 5.01g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 16%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 87%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.

  2. Pel en hak de knoflook. Halveer de rode peper en snij deze in stukjes.

  3. Snij ook de bosui, shiitake en paksoi in stukjes.

  4. Verhit een scheut wokolie in de wok en bak de knoflook en rode peper. Voeg 1 el djahé, de bosui, baby-paksoi en paddenstoelen toe en bak 2 minuten mee. Voeg de kruidenpasta en taugé toe en bak deze nog 1 minuut mee.

  5. Maak in een klein pannetje een roerei van de eieren (in neutrale olie) en voeg dit toe aan het groentemengsel.

  6. Verdeel de noedels en groenten over de borden en bestrooi met de pinda’s en gehakte koriander.