Pad Thai met rijstnoedels

Pad Thai met rijstnoedels

Met de heerlijke Conimex Rijstnoedels zet jij in een handomdraai een authentiek Thais gerecht op tafel. In 20 minuten heb je een heerlijk hoofdgerecht voor twee.

Servings

2

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 112 g Conimex Rijstnoedels 5 mm (2 blokken)
  • 100 g garnalen
  • 125 g taugé
  • 3 lente-uitjes
  • 1 paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 1 limoen
  • 1 flesje Conimex Woksaus Soja Sesam
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 610
    • Eiwitten 20.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 93.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 89.3g
    • Suikers 37.6g
    • Vezels 4.5g
    • Vetten 17.7g
    • Verzadigde vetten 3.4g
    • Onverzadigde vetten 13.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 170mg
    • Natrium 2410mg
    • Zout 6.03g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 9%
    • Vitamine C 49%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de paksoi in reepjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes. Pers de knoflook en klust een ei.

  2. Bereid de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  3. Verhit 1 el. wokolie in een wokpan en wok hierin de lente-ui en knoflook ongeveer 30 sec. Voeg het ei toe en roer alles door elkaar tot het ei is gestold.

  4. Voeg de garnalen, paksoi en de tauge toe en roerbak voor 3 min.

  5. Zet het vuur laag, voeg de Soja Sesam woksaus en 1 el. limoensap toe en meng goed door. Voeg dan de Rijstnoedels toe en verwarm het geheel nog even goed.