Omelet Foo Yong Hai met shii-takes en sugarsnaps

Zin in een goedgevulde omelet? Probeer deze verrukkelijke Oosterse omelet met shii-takes en sugarsnaps. Bij een Oosters omeletgerecht denk je al snel aan Foo Yong Hai, van origine geserveerd met krabvlees en ei. In de Indonesisch-Chinese keuken kreeg het omelet een totaal andere smaak: geen krab maar groentes. Het gerecht wordt geserveerd met de heerlijke Conimex Foo Yong Hai saus.

0 stemmen

20 min
Mild en kindvriendelijk
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 3 porties)

Bereidingswijze (voor 3 porties)

Snij de shii-takes in vieren. Maak de sugar snaps schoon, snij de paprika in reepjes en hak de knoflook fijn.

Klop met een garde de eieren met de omeletmix van Conimex mix voor Foo Yong Hai en 5 el koud water tot een egaal mengsel.

Verhit 2 el Conimex wokolie in een koekenpan en bak hierin het eimengsel ongeveer 3 minuten gaar. Keer de omelet en bak de andere kant nog eens 1 minuut.

Verhit 2 el Conimex wokolie. wok de shii-takes, de paprika, de sugar snaps en de knoflook ca. 2 minuten.

Meng 2,5 dl water en de sausmix Conimex Foo Yong Hai. Voeg de saus toe aan de groenten, Breng dit al roerend aan de kook. Voeg de taugé toe en verhit deze kort mee.

Serveer de omelet op een warm bord en de gewokte groenten erbij.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de omelte Foo Yong Hai met shii-takes en sugarsnaps,Conimex Sambal op tafel.

Variaties

Schep er tegelijk met de taugé ook 150 g gepelde, gekookte garnalen doorheen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 353,0 kcal
Proteïnes 14,5 g
Suikers 5,8 g
Vezels 5,5 g
Vetten: 22,6 g
- Verzadigde vetten 7,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 797,6 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 214,9 mg
Sodium 885,2 mg

* 1 portie = 100 g