Oelek gehaktballetjes en zoete sojarijst

Feestelijke oelek gehaktballetjes en zoete sojarijst. Extra lekker door Conimex Woksaus Zoete Soja, Conimex Seroendeng en Conimex Sambal Oelek. De Aziatische gehaktballetjes zijn een groot succes als tapas en bij een barbecue.

0 stemmen

30 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen het gehakt met het ei, de Conimex Seroendeng en de Conimex Sambal Oelek. Vorm er 12 balletjes van. Laat ze in de koelkast 10 minuten opstijven.

Verhit 2 el Conimex Wok Oliein een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar. Was ondertussen de paksoi. Snijd grote bladeren in reepjes of scheur kleine blaadjes alleen maar los.

Verhit een wok, schenk er 2 el olie in en wok hierin de paksoi 5 minuten. Bestrooi met wat zout. Schep de groente uit de wok en houd het afgedekt even warm. Schep de rijst in dezelfde wok en roerbak 2 minuten. Meng de Conimex Woksaus Zoete Soja erdoor en bak nog 2 minuten.

Schep de zoete sojarijst en paksoi op 4 borden. Leg de gehaktballetjes ernaast.

Serveertip

Zet bij de oelek gehaktballetjes en zoete sojarijsteen schaaltje Conimex Seroendeng op tafel, voor over de paksoi.

Variaties

Oelek gehaktballetjes kun je ook maken met deels fijngehakte garnalen. Vervang dan 200 g gehakt door 200 g fijngehakte rauwe garnalen en voeg ook wat gehakte koriander toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 726,0 kcal
Proteïnes 26,9 g
Suikers 17,2 g
Vezels 3,5 g
Vetten: 25,3 g
- Verzadigde vetten 7,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 132,4 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 128,9 mg
Sodium 915,3 mg

* 1 portie = 100 g