Oelek gehaktballetjes en zoete sojarijst

Oelek gehaktballetjes en zoete sojarijst

Feestelijke oelek gehaktballetjes en zoete sojarijst. Extra lekker door Conimex Woksaus Zoete Soja, Conimex Seroendeng en Conimex Sambal Oelek. De Aziatische gehaktballetjes zijn een groot succes als tapas en bij een barbecue.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g rijst
  • 350 g kipgehakt (of rundergehakt)
  • 1 ei
  • 3 el Conimex Seroendeng
  • 2 tl Conimex Sambal Oelek
  • 4 el Conimex Wok Olie
  • 600 g (mini) paksoi
  • 8 el Conimex Woksaus Zoete Soja
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 726
    • Eiwitten 26.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 100.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 96.5g
    • Suikers 17.2g
    • Vezels 3.5g
    • Vetten 25.3g
    • Verzadigde vetten 7.0g
    • Onverzadigde vetten 17.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.0g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 129mg
    • Natrium 915mg
    • Zout 2.29g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 25%
    • Vitamine C 46%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen het gehakt met het ei, de Conimex Seroendeng en de Conimex Sambal Oelek. Vorm er 12 balletjes van. Laat ze in de koelkast 10 minuten opstijven.

  2. Verhit 2 el Conimex Wok Oliein een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar. Was ondertussen de paksoi. Snijd grote bladeren in reepjes of scheur kleine blaadjes alleen maar los.

  3. Verhit een wok, schenk er 2 el olie in en wok hierin de paksoi 5 minuten. Bestrooi met wat zout. Schep de groente uit de wok en houd het afgedekt even warm. Schep de rijst in dezelfde wok en roerbak 2 minuten. Meng de Conimex Woksaus Zoete Soja erdoor en bak nog 2 minuten.

  4. Schep de zoete sojarijst en paksoi op 4 borden. Leg de gehaktballetjes ernaast.