Notennasi met gerookte kipreepjes

Notennasi met gerookte kipreepjes

De lekkerste notennasi met gerookte kipreepjes maak je eenvoudig zelf met Conimex Ketjap Manis, Conimex Sambal Oelek en natuurlijk Conimex mix voor Nasi in slechts een half uurtje tijd. De rijst is vol van smaak door de gemengde gezouten noten.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 600 g nasigroenten
  • 150 g gerookte kipreepje
  • 6 el Conimex Ketjap Manis
  • 1 tl Conimex Sambal Oelek
  • 19 g Conimex Kruidenmix voor Nasi
  • 75 g gemengde gezouten noten
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 626
    • Eiwitten 24.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 106.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 101.4g
    • Suikers 15.0g
    • Vezels 4.8g
    • Vetten 12.7g
    • Verzadigde vetten 3.0g
    • Onverzadigde vetten 8.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 13mg
    • Natrium 1780mg
    • Zout 4.45g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 20%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.

  2. Verhit een wok, schenk er wat Conimex Wok Olie in en wok hierin de nasigroenten ca. 5 minuten. Roerbak dan de kipreepjes, de Conimex Ketjap Manis en de Conimex Sambal Oelek 2 minuten mee. Schep de rijst en de Conimex Kruidenmix voor Nasi erdoor en wok het gerecht nog een minuut of 3.

  3. Hak de noten grof en meng 2/3 op het laatst door de nasi. Verdeel de notennasi over 4 borden en bestrooi met de rest van de noten.