Noedelsoep met tomaat en spinazie

Noedelsoep met tomaat en spinazie

Dit noedels recept met de tomaat en spinazie is een heerlijk gerecht. De kip is extra lekker in de kippenbouillon basis van deze noedelsoep met kruidenmix voor bami.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g cherrytomaatjes
  • 125 g gerookte kipfilet
  • 2 l kippenbouillon
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng
  • 1 zak Conimex Eiermie
  • 300 g spinazie (gewassen)
  • 1 el sesamolie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 407
    • Eiwitten 24.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 57.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 51.9g
    • Suikers 6.4g
    • Vezels 5.2g
    • Vetten 9.2g
    • Verzadigde vetten 2.0g
    • Onverzadigde vetten 6.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 73mg
    • Natrium 2828mg
    • Zout 7.07g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 16%
    • Potassium 29%
    • Vitamine C 106%
    • Vitamine A 101%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Was de cherrytomaatjes en verwijder de kroontjes. Snijd de kipfilet in lange, smalle reepjes.

  2. Breng de bouillon met de Conimex kruidenmix voor bahmi aan de kook in een grote wok of diepe pan op hoog vuur. Kook hierin de Conimex Chinese eiermie in 4 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut los met 2 vorken en voeg na 2 minuten koken de tomaatjes, de spinazie en de reepjes kip toe.

  3. Breng de noedelsoep op smaak met een paar druppels sesamolie en serveer het gerecht in grote kommen.