Noedelsoep met lenteuitjes en gambas

Noedelsoep met lenteuitjes en gambas

De lekkerste noedelsoep met lente-uitjes en gamba's maak je eenvoudig zelf met Conimex Woknoedels, Conimex Woksaus Zoete Soja, cherrytomaatjes en spitskool. Waan je in slechts een kwartiertje tijd in Oosterse sferen met dit verrukkelijke Aziatische voorgerecht.

Servings

2

Prep

10 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 3 lente-uien
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 1 visbouillonblokje
  • 200 g rauwe gepelde gamba's
  • 300 g gesneden spitskool
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 6 el Conimex Woksaus Zoete Soja
  • 125 g Conimex Wok Noedels
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 612
    • Eiwitten 25.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 76.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 71.3g
    • Suikers 28.2g
    • Vezels 4.9g
    • Vetten 23.7g
    • Verzadigde vetten 7.2g
    • Onverzadigde vetten 15.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 126mg
    • Natrium 2749mg
    • Zout 6.88g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 18%
    • Vitamine C 83%
    • Vitamine A 8%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de lente-ui in stukjes. Verwijder de kroontjes van de tomaatjes en was ze.

  2. Breng 750 ml water met de bouillontablet aan de kook. Roer tot de tablet is opgelost.

  3. Verhit een wok, voeg een 2 el Conimex Wok Olie toe en wok de gamba’s 2 minuten. Voeg de spitskool toe en wok 1 minuut. Voeg de Conimex Woksaus Zoete Soja toe en wok nog 1 minuut.

  4. Voeg de bouillon toe en laat aan de kook komen. Voeg zodra deze kookt de lente-ui, de kerstomaatjes en de Conimex Wok Noedels toe en laat 2 minuten meekoken.

  5. Schep de noedelsoep in 2 kommen.