Noedels met zwarte bonensaus

Noedels met zwarte bonensaus

Dit recept voor noedels met zwarte bonensaus of jajang myeon, is geen traditioneel Koreaans gerecht maar het wordt er wel veel gegeten. Van oorsprong is dit een variatie op een Chinees gerecht. Maar dat maakt het er niet minder lekker door. Dit gerecht wordt vast een van je favorieten!

Servings

2

Prep

25 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1½ eetlepel Conimex Wokolie
  • 150 g vers buikspek in dobbelstenen van 1 cm
  • 120 g wortel, geschild en in blokjes van 2 cm
  • 120 g ui, in blokjes van 2 cm
  • 120 g courgette, in blokjes van 2 cm
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 4 eetlepels Conimex hoisinsaus
  • 225 g Conimex Rijstnoedels 5 mm
  • ½ eetlepel maïzena
  • ½ eetlepel honing
  • 50 g komkommer, zonder zaadlijsten en in dunne reepjes
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 1065
    • Eiwitten 17.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 136.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 131.3g
    • Suikers 33.0g
    • Vezels 5.2g
    • Vetten 50.8g
    • Verzadigde vetten 15.9g
    • Onverzadigde vetten 32.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 18.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 5.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 50mg
    • Natrium 1189mg
    • Zout 2.97g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 25%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verhit 1 eetlepel wokolie in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes 4-5 minuten tot ze beginnen te kleuren. Giet op 1½ eetlepel na het vet af en bak de wortel en de ui 2-3 minuten. Voeg de courgette en 1 uitgeperst teentje knoflook toe bak alles nog eens 2 minuten door.

  2. Voeg een ½ eetlepel sesamolie en 4 eetlepels hoisinsaus toe en zet het vuur hoog. Schenk 300 ml water in de pan en breng het aan de kook. Temper het vuur en laat de groenten in ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen.

  3. Roer ½ eetlepel maïzena met 2 eetlepels water en ½ eetlepel honing tot een glad papje. Schenk het al roerend bij de groenten en kook alles al omscheppend 2 minuten door en laat de saus binden en een glanzende saus worden.

  4. Bereid intussen de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking, Giet ze af en spoel ze koud. Laat ze goed uitlekken en schud er ½ eetlepel olie door zodat ze niet gaan plakken. Verwarm de noedels kort in de pan en verdeel ze met de groenten en de saus over 2 kommen. Garneer met de komkommerreepjes.