Noedels met gewokte garnalen en sla

Dit recept garnalen met noedels en sla is een lekker vlot recept. De tomaat, ijsbergsla en sweet chilisaus combineren goed bij de garnalen en de wok noedels die met o.a. ketjap asin worden gekookt.

6 stemmen

15 min
Mild

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de Conimex wok noedels met 1 eetlepel Conimex Ketjap Asin gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek ze na 1 minuut koken met 2 vorken uit elkaar. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze kort met koud water af en laat ze goed uitlekken.

Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes. Was en snijd de tomaat in stukjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes en de ui in halve ringen.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de garnalen, de knoflook en de ui ongeveer 3 minuten. Voeg de slareepjes en de noedels toe en wok deze 2 minuten mee.

Schep de noedels in diepe borden of kommen. Zet de Conimex Sweet Chilisaus en blokjes tomaat op tafel.

Variaties

Vervang de garnalen in deze noedels met gewokte garnalen en sla door blokjes visfilet of kipfilet (10 minuten roerbakken). Voeg met de noedels voor een frisse smaak 2 eetlepels citroensap toe of 2 eetlepels gembersiroop voor een licht zoete smaak.