Nasi Tjampoer met boontjes en kip

De kip en sperziebonen in dit recept nasi maken het gerecht. De gebakken uitjes, Atjar Tjampoer en boemboe Conimex voor nasi goreng geven het maal zijn oosterse invloeden.

52 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de pandanrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken. Breng ondertussen in een andere pan ook ruim water aan de kook en kook de sperziebonen 4 min. Afgieten.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en wok de blokjes kipfilet 5 minuten. Voeg de boontjes toe en roerbak 3 min. Voeg 3 eetlepels Conimex atjar tjampoer toe en roerbak 1 min. Roer de Conimex boemboe nasi goreng en 100 ml water erdoor en wok nog 3 min. Schep de rijst erdoor. Warm goed door. Schep er 2 eetlepels knapperige Conimex gebakken uitjes door.

Verdeel de nasi over 4 borden of grote kommen. Schep er een lepel fris zure atjar tjampoer op en bestrooi met 2 eetlepels knapperige gebakken uitjes.

Serveertip

Een Thaise tomatensoep is een heerlijk voorafje bij deze Nasi Tjampoer met boontjes en kip. Passend nagerecht: Aziatische vlaflip.

Variaties

Smaakinspiratie: Voor een lekker zoet smaakje bij de nasi kun je aan tafel zelf Conimex Ketjap Manis toevoegen. Variatietip: In plaats van sperziebonen kun je ook snijbonen, sugarsnaps of peultjes gebruiken. Sugarsnaps en peultjes hoef je niet voor te koken.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 639,0 kcal
Proteïnes 28,4 g
Suikers 6,7 g
Vezels 7,8 g
Vetten: 19,0 g
- Verzadigde vetten 4,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 62,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 53,2 mg
Sodium 937,9 mg

* 1 portie = 100 g