Nasi Tjampoer met boontjes en kip

Nasi Tjampoer met boontjes en kip

De kip en sperziebonen in dit recept nasi maken het gerecht. De gebakken uitjes, Atjar Tjampoer en boemboe Conimex voor nasi goreng geven het maal zijn oosterse invloeden.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 g pandanrijst
  • 600 g sperziebonen
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 300 g in blokjes gesneden kipfilet
  • 3 el Conimex Atjar Tjampoer
  • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 4 el Conimex Gebakken Uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 639
    • Eiwitten 28.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 92.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 84.9g
    • Suikers 6.7g
    • Vezels 7.8g
    • Vetten 19.0g
    • Verzadigde vetten 4.0g
    • Onverzadigde vetten 14.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 938mg
    • Zout 2.35g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 3%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de pandanrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken. Breng ondertussen in een andere pan ook ruim water aan de kook en kook de sperziebonen 4 min. Afgieten.

  2. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en wok de blokjes kipfilet 5 minuten. Voeg de boontjes toe en roerbak 3 min. Voeg 3 eetlepels Conimex atjar tjampoer toe en roerbak 1 min. Roer de Conimex boemboe nasi goreng en 100 ml water erdoor en wok nog 3 min. Schep de rijst erdoor. Warm goed door. Schep er 2 eetlepels knapperige Conimex gebakken uitjes door.

  3. Verdeel de nasi over 4 borden of grote kommen. Schep er een lepel fris zure atjar tjampoer op en bestrooi met 2 eetlepels knapperige gebakken uitjes.