Ingrediënten
ongegroepeerd
- 400 g witte rijst
- 400 g kipfilet
- 1 limoen
- 1 el Conimex Wok Olie
- 600 g nasigroenten
- 1 pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal
- 6 el Conimex Ketjap Manis
- 4 el Conimex Kroepoek klein naturel
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de kip in stukjes. Rasp de schil van de limoen (alleen het groene deel, het wit eronder is bitter van smaak) en pers de vrucht uit.
-
Verhit een wok, schenk er wat Conimex Wok Olie in en wok hierin de kip 3 minuten. Roerbak dan de nasigroenten, de groentemix (uit het pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal) en 1 dl water 5 minuten mee. Schep de rijst, de rasp, de Conimex Ketjap Manis en de (kruidenmix uit het pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal) erdoor en bak het gerecht nog een minuut of 3. Voeg naar smaak wat limoensap toe.
-
Verdeel de nasi over 4 borden en strooi de Conimex Kroepoek klein naturel erover.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers