Nasi Speciaal met kip en limoen

Nasi Speciaal met kip en limoen

De lekkerste nasi speciaal met kip en limoen maak je natuurlijk met Conimex voor Nasi Speciaal. Extra lekker en gezond door Conimex Ketjap Manis, nasigroentes en kipfilet. Serveer deze nasi voor 4 personen uit de oosterse keuken met Conimex Kroepoek.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • 1 limoen
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 600 g nasigroenten
  • 1 pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal
  • 6 el Conimex Ketjap Manis
  • 4 el Conimex Kroepoek klein naturel
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 680
    • Eiwitten 33.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 112.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 106.4g
    • Suikers 19.2g
    • Vezels 5.8g
    • Vetten 11.7g
    • Verzadigde vetten 1.9g
    • Onverzadigde vetten 9.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 72mg
    • Natrium 1276mg
    • Zout 3.19g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 29%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de kip in stukjes. Rasp de schil van de limoen (alleen het groene deel, het wit eronder is bitter van smaak) en pers de vrucht uit.

  2. Verhit een wok, schenk er wat Conimex Wok Olie in en wok hierin de kip 3 minuten. Roerbak dan de nasigroenten, de groentemix (uit het pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal) en 1 dl water 5 minuten mee. Schep de rijst, de rasp, de Conimex Ketjap Manis en de (kruidenmix uit het pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal) erdoor en bak het gerecht nog een minuut of 3. Voeg naar smaak wat limoensap toe.

  3. Verdeel de nasi over 4 borden en strooi de Conimex Kroepoek klein naturel erover.