Nasi Speciaal met gember en lente ui en vleesreepjes en ketjap

Dit recept nasi speciaal heeft een heerlijke kruidige basis met gember en lente ui. Samen met de ketjap manis en de kroepoek saté is deze nasi met vleesreepjes een heerlijk kruidig gerecht.

2 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Schil en rasp de gember. Snijd de lente-uien in smalle ringen.

Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en roerbak de varkensvleesreepjes met de gember 3 minuten. Voeg de nasigroenten, de groentemix uit het pakje Conimex mix voor nasi speciaal en 100 ml water toe en wok nog 5 minuten.

Schep de rijst, de helft van de lente-uitjes, de kruidenmix uit het pakje en de Conimex ketjap manis erdoor en roerbak nog 3 minuten.

Verdeel de nasi over 4 kommen of borden. Verkruimel de Conimex sate kroepoek erover en strooi de rest van de lente-uitjes erop.

Serveertip

Geef bij deze nasi speciaal met gember en lente-ui, vleesreepjes & ketjap de Conimex Smaakmakers Sambal Manis en Seroendeng.

Variaties

Voeg voor extra pittige nasi een kleingesneden rode peper met het vlees aan de wok toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 591,0 kcal
Proteïnes 27,9 g
Suikers 12,8 g
Vezels 6,2 g
Vetten: 9,3 g
- Verzadigde vetten 2,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 6,5 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 27,5 mg
Sodium 647,4 mg

* 1 portie = 100 g