Nasi Speciaal met gember en lente ui en vleesreepjes en ketjap

Nasi Speciaal met gember en lente ui en vleesreepjes en ketjap

Dit recept nasi speciaal heeft een heerlijke kruidige basis met gember en lente ui. Samen met de ketjap manis en de kroepoek saté is deze nasi met vleesreepjes een heerlijk kruidig gerecht.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 50 g verse gember
  • 1 bosje lente-uien
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 300 g varkensvleesreepjes (of biefreepjes/kipreepjes)
  • 500 g nasigroenten
  • 1 pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal
  • 3 el Conimex Ketjap Manis
  • 15 g Conimex Kroepoek Saté 75g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 591
    • Eiwitten 27.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 101.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 95.6g
    • Suikers 12.8g
    • Vezels 6.2g
    • Vetten 9.3g
    • Verzadigde vetten 2.3g
    • Onverzadigde vetten 6.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 27mg
    • Natrium 647mg
    • Zout 1.62g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 27%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Schil en rasp de gember. Snijd de lente-uien in smalle ringen.

  2. Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en roerbak de varkensvleesreepjes met de gember 3 minuten. Voeg de nasigroenten, de groentemix uit het pakje Conimex mix voor nasi speciaal en 100 ml water toe en wok nog 5 minuten.

  3. Schep de rijst, de helft van de lente-uitjes, de kruidenmix uit het pakje en de Conimex ketjap manis erdoor en roerbak nog 3 minuten.

  4. Verdeel de nasi over 4 kommen of borden. Verkruimel de Conimex sate kroepoek erover en strooi de rest van de lente-uitjes erop.