Nasi Seroendeng met ananas

Verrukkelijke nasi seroendeng met ananas. Seroendeng is een mix van kokos, pinda's, gebakken uitjes, koriander, trassi en komijn. Het wordt veel in de Indonesische gebruikt om over de rijst te strooien. Hierdoor smaakt de rijst niet alleen subliem, het geeft ook nog eens textuur. Maak dit recept eenvoudig zelf met Conimex Seroendeng, Ketjap manis, Conimex kruidenmix Nasi en Conimex Wokolie.

0 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat goed afkoelen. Maak ondertussen de rode peper van de nasigroenten schoon, verwijder de pitjes en snijd de peper in smalle reepjes. Pers de citroen uit.

Verhit een wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de nasigroenten met de peper 5 minuten. Meng de Conimex Kruidenmix voor Nasi, het citroensap, de ananas en de Conimex Ketjap Maniser door. Wok nog 1 minuut.

Schep de rijst en de Conimex Seroendeng door de groenten. Roerbak het gerecht nog 3 minuten en schep dan de pinda’s erdoor.

Schep de nasi in diepe borden of kommen en serveer.

Serveertip

Lekker bij de nasi Seroendeng met ananas is Conimex Atjar Tjampoer.

Variaties

Mihoen Seroendeng met ananas maak je op ongeveer dezelfde manier. Vervang de Kruidenmix voor Nasi Goreng door Conimex Mix voor Mihoen Speciaal en de rijst door mihoen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 716,0 kcal
Proteïnes 16,7 g
Suikers 17,8 g
Vezels 7,9 g
Vetten: 26,3 g
- Verzadigde vetten 9,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.043,3 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 0,1 mg
Sodium 1.729,1 mg

* 1 portie = 100 g