Nasi Seroendeng met ananas

Nasi Seroendeng met ananas

Verrukkelijke nasi seroendeng met ananas. Seroendeng is een mix van kokos, pinda's, gebakken uitjes, koriander, trassi en komijn. Het wordt veel in de Indonesische gebruikt om over de rijst te strooien. Hierdoor smaakt de rijst niet alleen subliem, het geeft ook nog eens textuur. Maak dit recept eenvoudig zelf met Conimex Seroendeng, Ketjap manis, Conimex kruidenmix Nasi en Conimex Wokolie.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 600 g nasi groentepakket (met rode peper)
  • 0.5 citroen
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 39 g Conimex Kruidenmix voor Nasi
  • 200 g blokjes ananas (liefst verse)
  • 4 el Conimex Ketjap Manis
  • 8 el Conimex Seroendeng
  • 75 g pindas gezouten
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 716
    • Eiwitten 16.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 108.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 100.9g
    • Suikers 17.8g
    • Vezels 7.9g
    • Vetten 26.3g
    • Verzadigde vetten 9.0g
    • Onverzadigde vetten 16.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 6.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.4g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1729mg
    • Zout 4.33g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 18%
    • Vitamine C 42%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat goed afkoelen. Maak ondertussen de rode peper van de nasigroenten schoon, verwijder de pitjes en snijd de peper in smalle reepjes. Pers de citroen uit.

  2. Verhit een wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de nasigroenten met de peper 5 minuten. Meng de Conimex Kruidenmix voor Nasi, het citroensap, de ananas en de Conimex Ketjap Maniser door. Wok nog 1 minuut.

  3. Schep de rijst en de Conimex Seroendeng door de groenten. Roerbak het gerecht nog 3 minuten en schep dan de pinda’s erdoor.

  4. Schep de nasi in diepe borden of kommen en serveer.