Nasi sambal-mangosalade & Seroendeng

Een recept salade als deze is uitzonderlijk. Deze Aziatische salade met rijst, sambal oelek en mango geeft een heerlijke combinatie van smaken. De nasi goreng met de kip omgetoverd tot salade. Eet smakelijk!

1 stem

15 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees los van de pit en in stukjes. Snijd de lente-uien in reepjes. Knijp de limoen uit. Meng de mango met de 0.5 theelepel Conimex sambal oelek, 1 theelepel olie, de uienreepjes, het limoensap en 2 eetlepel Conimex seroendeng.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en roerbak de kipstukjes met 1 theelepel sambal oelek 3 min. Voeg de nasigroenten toe en wok nog 5 min. Voeg de Conimex boemboe nasi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 3 min. Schep de rijst en 4 el seroendeng erdoor. Warm goed door.

Verdeel de nasi over 4 kommen of borden. Schep de mangosalade erbij.

Serveertip

Geef bij deze nasi sambal-mangosalade & seroendeng de Conimex Smaakmakers Kroepoek Saté en Ketjap Manis.