Nasi sambal en mangosalade met Seroendeng

Nasi sambal en mangosalade met Seroendeng

Een recept salade als deze is uitzonderlijk. Deze Aziatische salade met rijst, sambal oelek en mango geeft een heerlijke combinatie van smaken. De nasi goreng met de kip omgetoverd tot salade. Eet smakelijk!

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 1 mango
  • 1 bosje lente-uien
  • 1 limoen
  • 1.5 tl Conimex Sambal Oelek
  • 6 el Conimex Seroendeng
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 300 g kipstukjes
  • 600 g nasigroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 740
    • Eiwitten 21.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 105.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 99.0g
    • Suikers 16.7g
    • Vezels 6.6g
    • Vetten 27.6g
    • Verzadigde vetten 9.2g
    • Onverzadigde vetten 16.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.6g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 61mg
    • Natrium 1005mg
    • Zout 2.51g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 53%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees los van de pit en in stukjes. Snijd de lente-uien in reepjes. Knijp de limoen uit. Meng de mango met de 0.5 theelepel Conimex sambal oelek, 1 theelepel olie, de uienreepjes, het limoensap en 2 eetlepel Conimex seroendeng.

  2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en roerbak de kipstukjes met 1 theelepel sambal oelek 3 min. Voeg de nasigroenten toe en wok nog 5 min. Voeg de Conimex boemboe nasi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 3 min. Schep de rijst en 4 el seroendeng erdoor. Warm goed door.

  3. Verdeel de nasi over 4 kommen of borden. Schep de mangosalade erbij.