Nasi rundvlees limoen en Satésaus Pikant

Nasi rundvlees limoen en Satésaus Pikant

Dit recept rundvlees met nasi maken is een eitje! De pikante satésaus past perfect bij de zalige limoen-rundvlees nasi en dit recept geeft een heerlijk gevuld gerecht.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 1 limoen
  • 1 bosje lente-uien
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 450 g grofgesneden wokgroenten
  • 22 g Conimex Kruidenmix voor Nasi (1 zakje)
  • 400 g biefreepjes
  • 1 pot Conimex Saté saus Pikant Kant en Klaar
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 854
    • Eiwitten 38.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 122.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 115.7g
    • Suikers 30.0g
    • Vezels 6.3g
    • Vetten 25.1g
    • Verzadigde vetten 4.8g
    • Onverzadigde vetten 19.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 31mg
    • Natrium 1499mg
    • Zout 3.75g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 20%
    • Potassium 26%
    • Vitamine C 34%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de lente-uien schuin in plakjes en houd het groen en wit gescheiden.

  2. Verhit een wok of hapjespan, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en roerbak de wokgroenten 5 min. Voeg de rest van het limoenrasp en de witte lente-uienplakjes toe en wok nog 2 min. Schep de rijst, de Conimex kruidenmix voor nasi en naar smaak wat limoensap erdoor en roerbak nog 3 min.

  3. Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel wokolie toe en roerbak de biefreepjes 3 min. Voeg 1 theelepel limoenrasp en de helft van het lente-uiengroen toe en bak 2 min. mee. Voeg de Conimex saté saus pikant kant en klaar toe en warm goed door.

  4. Verdeel de nasi over 4 kommen of borden, schep de biefreepjes in saté saus ernaast en bestrooi met de rest van het lente-uiengroen.