Nasi Rames - Rijst met vlees en groenten

Nasi Rames ook wel Nasi Campur genoemd, is een bord Nasi met voedzame groenten, vlees en sambal. Het is een Indonesisch gerecht wat in veel verschillende variaties wordt gemaakt. Dit recept bevat sajoer boontjes en gemarineerde kip in Ketjapmarinade.

5 stemmen

45 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook ze vervolgens 5 minuten beetgaar in ruim kokend water. Snij de kippendijfilet in stukjes. Marineer de kippendijfiletstukjes in 4 el Ketjap Manis marinade.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de mix voor Nasi Goreng met 100 ml kokend water in een kom en laat het minimaal 10 min. wellen.

Verhit 2 el wokolie en roerbak hierin de sperziebonen ca. 2 minuten. Voeg de boemboe Sajoer boontjes en 200 ml water toe en volg verder de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een koekenpan 2 el wokolie en bak hierin de gemarineerde kippendijfilet goudbruin en gaar.

Verhit in een andere wok 1 el wokolie en roerbak hierin het groentepakket kort. Voeg vervolgens de gewelde mix voor Nasi Goreng en de gekookte rijst toe en meng het geheel goed door elkaar.

Serveer de Sajoer boontjes, de Nasi Goreng en de kip samen op een bord, inclusief een schep sambal Oelek en Atjar Tjampoer.

Serveertip

Serveer bij deze minirijsttafel; Conimex cassave kroepoek.

Variaties

Voor een andere smaakbeleving, kun je de kippendijfilet vervangen door Rendang vlees. Kies dan de Conimex Boemboe Rendang vlees en vervang de kip voor 500 g runderlappen. Let wel op dat de bereidingstijd dan 60 minuten langer is.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 790,0 kcal
Proteïnes 30,2 g
Suikers 18,6 g
Vezels 10,8 g
Vetten: 26,7 g
- Verzadigde vetten 5,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.367,7 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 96,4 mg
Sodium 3.541,3 mg

* 1 portie = 100 g