Nasi Rames rijst met vlees en groenten

Nasi Rames rijst met vlees en groenten

Nasi Rames ook wel Nasi Campur genoemd, is een bord Nasi met voedzame groenten, vlees en sambal. Het is een Indonesisch gerecht wat in veel verschillende variaties wordt gemaakt. Dit recept bevat sajoer boontjes en gemarineerde kip in Ketjapmarinade.

Servings

4

Prep

35 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 g rijst
  • 1 pakje Conimex mix voor Nasi Goreng
  • 4 el Conimex Atjar Tjampoer
  • 4 el Conimex Sambal Oelek
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 500 g sperziebonen
  • 4 el Conimex Ketjap Marinade
  • 4 el Conimex Wokolie
  • 400 g nasi groentepakket
  • 400 g kippendijfilets
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 790
    • Eiwitten 30.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 110.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 99.3g
    • Suikers 18.6g
    • Vezels 10.8g
    • Vetten 26.7g
    • Verzadigde vetten 5.7g
    • Onverzadigde vetten 19.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.5g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 96mg
    • Natrium 3541mg
    • Zout 8.85g
    • Calcium 13%
    • Ijzer 33%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 15%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook ze vervolgens 5 minuten beetgaar in ruim kokend water. Snij de kippendijfilet in stukjes. Marineer de kippendijfiletstukjes in 4 el Ketjap Manis marinade.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Meng de mix voor Nasi Goreng met 100 ml kokend water in een kom en laat het minimaal 10 min. wellen.

  4. Verhit 2 el wokolie en roerbak hierin de sperziebonen ca. 2 minuten. Voeg de boemboe Sajoer boontjes en 200 ml water toe en volg verder de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Verhit in een koekenpan 2 el wokolie en bak hierin de gemarineerde kippendijfilet goudbruin en gaar.

  6. Verhit in een andere wok 1 el wokolie en roerbak hierin het groentepakket kort. Voeg vervolgens de gewelde mix voor Nasi Goreng en de gekookte rijst toe en meng het geheel goed door elkaar.

  7. Serveer de Sajoer boontjes, de Nasi Goreng en de kip samen op een bord, inclusief een schep sambal Oelek en Atjar Tjampoer.