Nasi met sugar snaps & Sweet Chili garnalen

Lekker nasi recept met heerlijke roergebakken Sweet Chili garnalen, knapperige sugar snaps, taugé en lente-uitjes. De seroendeng geeft dit gerecht een heerlijke bite.

24 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken. Snijd ondertussen de lente-uitjes schuin in smalle stukjes.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels Conimex Wok olie toe en wok de sugar snaps 1 min. Voeg de helft van de lente-uitjes toe en roerbak nog 1 min. Voeg de groentemix uit het pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal en 100 ml koud water toe en wok 5 min. Schep de rijst en de kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 min.

Verwarm 2 eetlepels Conimex Wok olie in een hapjespan en roerbak de garnalen met de rest van de lente-uitjes 3 min. Voeg de Conimex Woksaus Sweet Chili toe en roerbak nog 1 min.

Schep de taugé en de Conimex Seroendeng door de nasi. Schep de helft van de bieslook door de garnalen. Schep de nasi op 4 borden of in kommen, schep de garnalen ernaast en strooi de rest van de bieslook erover.

Serveertip

Geef voor een lekker knappertje Conimex Kroepoek Sweet Chili bij de Nasi met sugar snaps & Sweet Chili garnalen en en zet voor extra pit kruidige Sambal Badjak op tafel.

Variaties

De garnalen kunnen worden vervangen door stukjes kip van ca. 4 cm. Roerbak ze een paar minuten langer dan de garnalen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 712,0 kcal
Proteïnes 27,3 g
Suikers 17,3 g
Vezels 9,1 g
Vetten: 19,1 g
- Verzadigde vetten 5,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 37,3 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 126,0 mg
Sodium 1.093,6 mg

* 1 portie = 100 g