Nasi met sugar snaps & Sweet Chili garnalen

Nasi met sugar snaps & Sweet Chili garnalen

Lekker nasi recept met heerlijke roergebakken Sweet Chili garnalen, knapperige sugar snaps, taugé en lente-uitjes. De seroendeng geeft dit gerecht een heerlijke bite.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 4 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 400 gram sugar snaps
  • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal
  • 400 gram rauwe gepelde garnalen
  • 5 eetlepels Conimex Woksaus Sweet Chili 175ml
  • 150 gram tauge
  • 3 eetlepels Conimex Seroendeng
  • 3 eetlepels fijngeknipt bieslook
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 712
    • Eiwitten 27.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 112.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 103.1g
    • Suikers 17.3g
    • Vezels 9.1g
    • Vetten 19.1g
    • Verzadigde vetten 5.0g
    • Onverzadigde vetten 13.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 126mg
    • Natrium 1094mg
    • Zout 2.74g
    • Calcium 14%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 41%
    • Vitamine A 23%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken. Snijd ondertussen de lente-uitjes schuin in smalle stukjes.

  2. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels Conimex Wok olie toe en wok de sugar snaps 1 min. Voeg de helft van de lente-uitjes toe en roerbak nog 1 min. Voeg de groentemix uit het pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal en 100 ml koud water toe en wok 5 min. Schep de rijst en de kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 min.

  3. Verwarm 2 eetlepels Conimex Wok olie in een hapjespan en roerbak de garnalen met de rest van de lente-uitjes 3 min. Voeg de Conimex Woksaus Sweet Chili toe en roerbak nog 1 min.

  4. Schep de taugé en de Conimex Seroendeng door de nasi. Schep de helft van de bieslook door de garnalen. Schep de nasi op 4 borden of in kommen, schep de garnalen ernaast en strooi de rest van de bieslook erover.