Nasi met spruitjes en boontjes - Eat more East | Conimex recept

Nasi met spruitjes en boontjes - Eat more East

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Deze heerlijke nasi is gemaakt met gewokte spruitjes en sperzieboontjes. Heb je nog wat groenten in huis? Voeg ze toe in deze nasi! Eindeloos variëren dus.

Servings

4

Cook time

Kruidig

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 1 zakje Conimex mix voor Nasi Goreng
  • 1 ui
  • 200 g verse spruitjes
  • 200 g sperzieboontjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 513
    • Eiwitten 11.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 98.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 90.0g
    • Suikers 7.2g
    • Vezels 8.4g
    • Vetten 9.9g
    • Verzadigde vetten 2.1g
    • Onverzadigde vetten 7.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1622mg
    • Zout 4.05g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 13%
    • Vitamine C 115%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen

  2. Kook de boontjes in ruim kokend water voor 2 à 3 minuten.

  3. Giet 100ml kokend water bij de Conimex Nasi Goreng Kruidenmix en laat dit gedurende 10 minuten wellen.

  4. Halveer de spruitjes en snijd vervolgens in smalle reepjes.

  5. Verhit 2 el Conimex Wokolie in een pan en voeg de kruidenmix en gesneden spruitjes toe. Wok dit voor circa 3 minuten.

  6. Voeg de gekookte boontjes toe en wok nog 2 minuten.

  7. Schep ten slotte de rijst erdoor en verwarm het geheel goed.

  8. Eetsmakelijk!