Nasi met kip, gember en sinaasappel

De lekkerste nasi met kip, gember, sinaasappel maak je eenvoudig zelf met Conimex kruidenmix voor nasi, Conimex Wokolie en daarnaast Oosterse wokgroentes en verse koriander. Vanaf nu nooit meer excuus om een gezonde maaltijd op tafel te zetten, want dit rijstgerecht staat binnen een half uur tijd al op tafel!

0 stemmen

30 min
Kruidig,Mild en kindvriendelijk
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Was de sinaasappels en rasp de schil van 1 sinaasappel op een fijne rasp. Schil beide sinaasappels, verdeel in partjes en snijd in stukjes. Schil de gember en snijd in dunne reepjes.

Verhit ondertussen 2 el Conimex Wok Olie in een wok en roerbak hierin de kip 7 minuten. Wok dan de wokgroenten en de gember 3 minuten mee en vervolgens de Conimex Kruidenmix voor Nasi 2 minuten.

Schep de rijst erdoor en wok nog 1 minuut. Meng tot slot de geraspte schil en de sinaasappelstukjes erdoor en laat het gerecht nog even goed doorwarmen.

Verdeel de nasi over 4 grote kommen en bestrooi met de koriander.

Serveertip

Zet bij de Nasi met kip, gember en sinaasappel voor de liefhebbers Conimex Sambal Manis en kruidige Ketjap Gold op tafel.

Variaties

Lekker anders kan ook: Voeg eventueel met de gember een lepeltje Conimex Sambal Oelek toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 608,0 kcal
Proteïnes 33,4 g
Suikers 3,8 g
Vezels 6,9 g
Vetten: 10,6 g
- Verzadigde vetten 2,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 997,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,1 mg
Sodium 1.060,0 mg

* 1 portie = 100 g