Nasi met kip, gember en sinaasappel

Nasi met kip, gember en sinaasappel

De lekkerste nasi met kip, gember, sinaasappel maak je eenvoudig zelf met Conimex kruidenmix voor nasi, Conimex Wokolie en daarnaast Oosterse wokgroentes en verse koriander. Vanaf nu nooit meer excuus om een gezonde maaltijd op tafel te zetten, want dit rijstgerecht staat binnen een half uur tijd al op tafel!

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • 2 sinaasappels
  • 25 g verse gember
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g Oosterse wokgroenten
  • 39 g Conimex Kruidenmix voor Nasi
  • 3 el fijngehakt koriander
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 608
    • Eiwitten 33.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 97.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 90.9g
    • Suikers 3.8g
    • Vezels 6.8g
    • Vetten 10.6g
    • Verzadigde vetten 2.3g
    • Onverzadigde vetten 7.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 1060mg
    • Zout 2.65g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 24%
    • Vitamine C 91%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Was de sinaasappels en rasp de schil van 1 sinaasappel op een fijne rasp. Schil beide sinaasappels, verdeel in partjes en snijd in stukjes. Schil de gember en snijd in dunne reepjes.

  3. Verhit ondertussen 2 el Conimex Wok Olie in een wok en roerbak hierin de kip 7 minuten. Wok dan de wokgroenten en de gember 3 minuten mee en vervolgens de Conimex Kruidenmix voor Nasi 2 minuten.

  4. Schep de rijst erdoor en wok nog 1 minuut. Meng tot slot de geraspte schil en de sinaasappelstukjes erdoor en laat het gerecht nog even goed doorwarmen.

  5. Verdeel de nasi over 4 grote kommen en bestrooi met de koriander.