Nasi met gewokte komkommer - Eat more East | Conimex recept

Nasi met gewokte komkommer - Eat more East

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Deze heerlijke nasi is gemaakt met gewokte komkommer. Komkommer? Ja echt! Heb je nog wat groenten in huis? Voeg ze toe in deze nasi! Eindeloos variëren dus.

Servings

4

Cook time

Kruidig

Ingrediënten

  • 2 el Conimex Wokolie
  • 1 Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 400 g witte rijst
  • 1 ui
  • 1 komkommer
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 rode peper
  • 1 kleine prei
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 518
    • Eiwitten 9.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 94.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 90.1g
    • Suikers 8.5g
    • Vezels 4.1g
    • Vetten 12.5g
    • Verzadigde vetten 2.2g
    • Onverzadigde vetten 10.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 1mg
    • Natrium 845mg
    • Zout 2.11g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 10%
    • Vitamine C 23%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.

  2. Snijd de komkommer door de helft. Schraap de zaadlijsten van de komkommer eruit met een lepel. Snijd de komkommer vervolgens in reepjes van één cm dik en drie cm lang.

  3. Snijd de wortel in blokjes, snipper de ui en snijd de prei in halve ringen.

  4. Verhit in een wok- of koekenpan 2 eetlepels Conimex Wokolie.

  5. Roerbak de groenten 2 à 3 minuten.

  6. Voeg de Conimex Nasi Goreng Boemboe toe samen met 50ml water.

  7. Voeg de rijst toe en roer het geheel goed door elkaar.

  8. Eetsmakelijk!