Nasi met gewokte kabeljauw, limoen en koriander

Nasi met gewokte kabeljauw, limoen en koriander

Heerlijke nasi met gewokte kabeljauw, limoen en koriander. Dit recept maak je eenvoudig zelf met Conimex mix voor Nasi Speciaal. Mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g rijst
  • 41 g Conimex mix voor Nasi Speciaal
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 600 g nasigroenten
  • 1 limoen
  • 4 el fijgehakt koriander
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 556
    • Eiwitten 27.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 93.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 87.3g
    • Suikers 8.3g
    • Vezels 5.7g
    • Vetten 9.2g
    • Verzadigde vetten 1.8g
    • Onverzadigde vetten 7.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 73mg
    • Natrium 96mg
    • Zout 0.24g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 30%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wel ondertussen de Conimex mix voor Nasi Speciaal uit het pakje minstens 10 minuten in 1 dl heet water. Snijd de visfilet in blokjes van 3-4 cm.

  2. Verhit een grote wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de visblokjes voorzichtig in 3 minuten gaar. Schep ze uit de wok en houd ze warm.

  3. Zet de wok terug op het vuur en roerbak hierin de groenten 3 minuten. Rasp de schil van de limoen boven de wok. Meng er de gewelde groentemix, de kruidenmix uit het pakje en de rijst doorheen en warm het gerecht goed door.

  4. Halveer de limoen en pers deze boven de nasi uit en schep voorzichtig de gare visblokjes erdoor. Verdeel de nasi over 4 borden en bestrooi met de koriander.