Nasi met gewokte garnalen, Thaise wokgroentes en koriander

Nasi met gewokte garnalen, Thaise wokgroentes en koriander

De lekkerste nasi met gewokte garnalen, Thaise wokgroentes en koriander maak je met dit recept en Conimex Woksaus Zoete Soja eenvoudig zelf in slechts een kwartiertje tijd.

Servings

4

Prep

10 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 15 g verse koriander
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 600 g Thaise wokgroenten
  • 1 tl Conimex Sambal Manis
  • 400 g rauwe gepelde garnalen
  • 10 el Conimex Woksaus Zoete Soja
  • 1 zak 75 g Conimex Kroepoek Sumatra
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 657
    • Eiwitten 23.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 105.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 114.9g
    • Suikers 24.0g
    • Vezels 3.5g
    • Vetten 10.2g
    • Verzadigde vetten 1.4g
    • Onverzadigde vetten 7.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 126mg
    • Natrium 2048mg
    • Zout 5.12g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 22%
    • Vitamine A 8%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Hak de koriander grof. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak de wokgroenten 8 min. Schep 1 tl Conimex Sambal Manis, de garnalen en de knoflook erdoor en wok 3 min. mee.

  3. Schep de rijst en de Conimex Woksaus Zoete Soja erdoor en warm goed door. Schep ¾ van de koriander door de nasi.

  4. Verdeel de nasi over 4 kommen of borden en bestrooi met de rest van de koriander. Lekker met Kroepoek Sumatra.