Nasi met gember en garnalen

Nasi met gember en garnalen

Deze nasi maken met gember-garnalen & ketjap asin doe je met dit recept nasi. De witte rijst met verse gember, wokgroenten en ketjap asin krijgen gezamenlijk een heerlijke smaak door de mix voor nasi speciaal.

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 50 g verse gember
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 600 g Oosterse wokgroenten
  • 1 pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal
  • 2 el Conimex Ketjap Asin
  • 400 g rauwe gepelde gamba's
  • 2 el Conimex Gembersiroop
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 628
    • Eiwitten 24.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 106.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 99.3g
    • Suikers 14.1g
    • Vezels 6.8g
    • Vetten 12.8g
    • Verzadigde vetten 2.3g
    • Onverzadigde vetten 9.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 126mg
    • Natrium 1182mg
    • Zout 2.96g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 20%
    • Vitamine C 25%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Schil en rasp de gember. Pel en snijd de uien en knoflook fijn.

  2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en roerbak de helft van de uien en de helft van de knoflook 3 min. Voeg de oosterse wokgroenten toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de groentemix uit het pakje Conimex mix voor nasi speciaal, 2 el Conimex ketjap asin en 100 ml water toe en wok nog 5 min. Schep de rijst en kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 min.

  3. Meng de gamba's met 1 eetlepel ketjap asin. Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een eetlepel wokolie toe en roerbak de rest van de ui, de knoflook en de geraspte gember 3-4 min. Schep de garnalen en de Conimex gembersiroop erdoor en roerbak ca. 4 min. tot ze gaar en lichtbruin zijn.

  4. Verdeel de nasi over 4 kommen of borden. Schep de gember-garnalen ernaast.