Nasi met bloemkoolrijst - Eat more East | Conimex recept

Nasi met bloemkoolrijst - Eat more East

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Deze heerlijke nasi is gemaakt met bloemkool en paprika's. Heb je nog wat groenten in huis? Voeg ze toe in deze nasi! Eindeloos variëren dus.

Servings

4

Cook time

Kruidig

Ingrediënten

  • 1 zakje Conimex mix voor Nasi Speciaal
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 1 ui
  • 400 g bloemkool
  • 2 paprika's
  • 400 g witte rijst
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 439
    • Eiwitten 8.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 86.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 82.2g
    • Suikers 3.6g
    • Vezels 4.3g
    • Vetten 7.4g
    • Verzadigde vetten 1.3g
    • Onverzadigde vetten 5.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 6mg
    • Zout 0.02g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 4%
    • Potassium 11%
    • Vitamine C 90%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.

  2. Voeg ondertussen in een bakje 100 ml water toe bij de Conimex groentemix en laat dit 10 minuten wellen.

  3. Rasp de bloemkool fijn. Verhit en een wok- of koekenpan 2 eetlepels wokolie

  4. Roerbak de ui met de paprika 2 minuten

  5. Voeg de geraspte bloemkool toe in de pan. Wok deze nog een minuutje mee.

  6. Voeg de gewelde Conimex groentemix toe aan de pan. Voeg wanneer het water verdampt is, de rijst en Conimex kruidenmix toe en warm op laag vuur het geheel vervolgens nog even door.

  7. Eetsmakelijk!