Nasi Manis Speciaal

Lekker nasi recept! De naam van dit gerecht zegt het al, de Nasi Manis Speciaal is een bijzonder gerecht. Het nasivlees en de groenten worden gebakken Conimex Mix voor Nasi Speciaal. De knapperige bamboescheuten en de sambal manis maken de nasi net even anders.

0 stemmen

20 min
Kruidig,Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.

Spoel de bamboescheuten onder stromend water af en laat ze goed uitlekken.

Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, voeg de wok olie toe en wok het nasivlees 3 min. Voeg de nasigroenten en de bamboescheuten toe en roerbak 5 min. Voeg de groentemix (uit het pakje Conimex mix voor nasi speciaal) en 100 ml water toe, breng aan de kook en laat het vocht verdampen. Voeg dan de rijst, de zoete sambal manis en de kruidenmix (uit het pakje) toe en roerbak nog 2 min. Warm goed door.

Verdeel de nasi Speciaal over 4 borden of grote kommen. Bestrooi met wat van de knapperige kroepoek en eventueel met 2 eetlepels bieslook.

Serveertip

Serveer als voorafje bij de Nasi Mais Special Kerrie-kokossoep en als nagerecht Lychee-, sinaasappel- en aardbeiensalade.

Variaties

Gebruik in plaats van nasivlees, in stukjes gesneden kip. Bestrooi eventueel met 3 fijngesneden lente-uitjes.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 612 kcal
Proteïnes 32,22 g
Suikers 10,1 g
Vezels 6,53 g
Vetten: 16,14 g
- Verzadigde vetten 3,22 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 153,92 g
Transvetten 0,03 g
Cholesterol 35,99 mg
Sodium 266,73 mg

* 1 portie = 100 g