Nasi Manis Speciaal

Nasi Manis Speciaal

Lekker nasi recept! De naam van dit gerecht zegt het al, de Nasi Manis Speciaal is een bijzonder gerecht. Het nasivlees en de groenten worden gebakken Conimex Mix voor Nasi Speciaal. De knapperige bamboescheuten en de sambal manis maken de nasi net even anders.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 gram rijst
  • 1 blikje à 400 gram bamboescheuten
  • 3 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 300 gram nasivlees
  • 450 gram nasigroenten
  • 1 pak Conimex Mix voor Nasi Speciaal
  • 1 eetlepel Conimex Sambal Manis
  • 0.25 zak Conimex Kroepoek Bali 75g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 612
    • Eiwitten 32.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 88.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 81.4g
    • Suikers 10.1g
    • Vezels 6.5g
    • Vetten 16.1g
    • Verzadigde vetten 3.2g
    • Onverzadigde vetten 12.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 36mg
    • Natrium 267mg
    • Zout 0.67g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 17%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.

  2. Spoel de bamboescheuten onder stromend water af en laat ze goed uitlekken.

  3. Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, voeg de wok olie toe en wok het nasivlees 3 min. Voeg de nasigroenten en de bamboescheuten toe en roerbak 5 min. Voeg de groentemix (uit het pakje Conimex mix voor nasi speciaal) en 100 ml water toe, breng aan de kook en laat het vocht verdampen. Voeg dan de rijst, de zoete sambal manis en de kruidenmix (uit het pakje) toe en roerbak nog 2 min. Warm goed door.

  4. Verdeel de nasi Speciaal over 4 borden of grote kommen. Bestrooi met wat van de knapperige kroepoek en eventueel met 2 eetlepels bieslook.

Smaakinspiratie: Geef er om de nasi nog lekkerder te maken zoet-kruidige Conimex Seroendeng bij. Schep deze met de rijst om en geef de rest van de Seroendeng er aan tafel bij om zelf naar smaak toe te voegen.