Nasi kruidige visballetjes & Kroepoek

Dit vis recept met nasi van witte rijst met roerbakgroenten en visfilets is zalig! De visballetjes van kroepoek en gemengde groene kruiden zijn geweldig lekker met de nasi speciaal en de sweet chili saus.

0 stemmen

30 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maal de visfilet in een keukenmachine of met de staafmixer fijn. Verkruimel een flinke hand Conimex kroepoek zo fijn mogelijk. Snijd de groene kruiden fijn. Meng het visgehakt goed met de verkruimelde kroepoek, de helft van de groene kruiden, de Conimex djintan, 0.5 theelepel peper, 1 theelepel zout en 1 eetlepel Conimex wokolie. Vorm er met natte handen kleine balletjes van. Kook ondertussen de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Verhit een wok, voeg 1 eetlepel conimex wokolie toe en roerbak de groenten 2 min. Voeg de groentemix uit het pakje Conimex mix voor nasi speciaal en 100 ml water toe en wok nog 5 min. Schep de rijst, de kruidenmix uit het pakje en de rest van de groene kruiden erdoor en roerbak nog 3 min. Verhit ondertussen een hapjespan, voeg 2 eetlepels wokolie toe en bak de visballetjes in ca. 5 min. rondom goudbruin en gaar.

Verdeel de nasi over 4 kommen of borden. Leg de visballetjes en de rest van de kroepoek ernaast. Geef de Conimex sweet chilisaus er apart bij om de visballetjes en de kroepoek in te dippen.

Serveertip

Zet bij deze nasi kruidige visballetjes & kroepoek de Conimex Smaakmakers Seroendeng en Atjar Tjampoer op tafel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 754,0 kcal
Proteïnes 29,6 g
Suikers 16,1 g
Vezels 9,8 g
Vetten: 22,9 g
- Verzadigde vetten 4,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 15,2 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 573,0 mg

* 1 portie = 100 g