Nasi koriander kipsaté

Nasi koriander kipsaté

Dit verrukkelijke recept nasi met kipsaté en saté saus maken is lekker doen! De kip, heerlijk pittige gemaakt met sambal manis, vormt een super kipsaté in combinatie met de milde satésaus van Conimex.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g kipfilet
  • 2 tl Conimex Sambal Manis
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g witte rijst
  • 600 g snijbonen
  • 1 pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal
  • 1 pot Conimex Pindasaus Mild
  • 4 el koriander, fijngehakt
  • Extra nodig: (lange) spiesjes of satéstokjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 885
    • Eiwitten 39.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 137.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 125.9g
    • Suikers 38.5g
    • Vezels 11.3g
    • Vetten 22.7g
    • Verzadigde vetten 4.0g
    • Onverzadigde vetten 18.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 83mg
    • Natrium 1067mg
    • Zout 2.67g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 11%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de kipfilet in lange dunne plakjes. Meng de kip met 1 tl Conimex sambal manis, 1 eetlepel Conimex wokolie (en evt. wat peper en zout). Rijg de plakjes kip in de lengte aan de satéstokjes (2-3 plakjes per stokje).

  2. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd de snijbonen in ruitjes. Kook 5 min. in ruim kokend water. Afgieten in een vergiet, koud af-spoelen en laten uitlekken. Gril de saté in een grillpan rondom bruin en gaar, ca. 10 min.

  3. Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en roerbak de snijbonen 2 min. Voeg de groentemix uit het pakje, evt. 1 tl sambal manis en 100 ml water toe en wok nog 5 min. Schep de rijst, de kruidenmix uit het pakje Conimex mix voor nasi speciaal en de helft van de koriander erdoor en roerbak nog 3 min. Verwarm de Conimex saté saus mild kant en klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

  4. Verdeel de nasi over 4 kommen of borden. Leg de saté ernaast, schep er wat satésaus over en bestrooi met de rest van de koriander. Geef de rest van de warme satésaus er apart bij.