Nasi koriander-kipsaté & Satésaus Mild

Dit verrukkelijke recept nasi met kipsaté en saté saus maken is lekker doen! De kip, heerlijk pittige gemaakt met sambal manis, vormt een super kipsaté in combinatie met de milde satésaus van Conimex.

0 stemmen

30 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de kipfilet in lange dunne plakjes. Meng de kip met 1 tl Conimex sambal manis, 1 eetlepel Conimex wokolie (en evt. wat peper en zout). Rijg de plakjes kip in de lengte aan de satéstokjes (2-3 plakjes per stokje).

Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd de snijbonen in ruitjes. Kook 5 min. in ruim kokend water. Afgieten in een vergiet, koud af-spoelen en laten uitlekken. Gril de saté in een grillpan rondom bruin en gaar, ca. 10 min.

Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en roerbak de snijbonen 2 min. Voeg de groentemix uit het pakje, evt. 1 tl sambal manis en 100 ml water toe en wok nog 5 min. Schep de rijst, de kruidenmix uit het pakje Conimex mix voor nasi speciaal en de helft van de koriander erdoor en roerbak nog 3 min. Verwarm de Conimex saté saus mild kant en klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verdeel de nasi over 4 kommen of borden. Leg de saté ernaast, schep er wat satésaus over en bestrooi met de rest van de koriander. Geef de rest van de warme satésaus er apart bij.

Serveertip

Zet bij deze nasi koriander-kipsaté & satésaus mild Conimex Smaakmakers Kroepoek Naturel, Ketjap Manis en Sambal Manis op tafel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 885,0 kcal
Proteïnes 39,3 g
Suikers 38,5 g
Vezels 11,3 g
Vetten: 22,7 g
- Verzadigde vetten 4,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.010,9 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 82,5 mg
Sodium 1.067,3 mg

* 1 portie = 100 g