Nasi kokos met gekruide kipkarbonades, paksoi & Seroendeng

Nasi maken is lekker eenvoudig en kan al snel. Er is geen vaste groente die er perse in moet, vaak worden er restjes groenten gebruikt in Indonesië. De rijst met de kipkarbonades, sambal badjak en ketjap manis is om van te smullen.

0 stemmen

40 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Bestrooi de kipkarbonades met Conimex djintan en bestrijk ze met een klein beetje Conimex sambal badjak. Verhit een eetlepel Conimex wokolie in een hapjespan, bak de kipkarbonades rondom bruin. Voeg de Conimex ketjap manis en 1 dl water toe en laat de kip met het deksel op de pan in ca. 30 minuten gaar worden. Geregeld keren.

Kook ondertussen de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Meng de mix uit het pakje Conimex mix voor Nasi goreng met 100 ml kokend water, tenminste 10 minuten laten staan. Snijd de paksoi in smalle repen.

Verhit een wok, voeg een eetlepel wokolie toe en roerbak de paksoi 3 minuten. Wok de gewelde mix vervolgens 2 minuten mee. Schep de rijst, 3 el Conimex seroendeng en 1-2 tl sambal badjak erdoor en roerbak nog 3 minuten.

Verdeel de nasi over 4 borden, strooi de rest van de seroendeng erover en leg de kip ernaast. Schep eventueel een lepeltje van het stoofvocht over de nasi.

Serveertip

Deze nasi kokos met gekruide kipkarbonades, paksoi & seroendeng is extra lekker met Conimex Smaakmakers Atjar Tjampoer, Kroepoek Java en Sambal Badjak.

Variaties

Strooi eventueel fijngehakte selderij of bieslook over de nasi.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 904,0 kcal
Proteïnes 39,8 g
Suikers 14,0 g
Vezels 7,0 g
Vetten: 39,1 g
- Verzadigde vetten 12,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 157,6 g
Transvetten 0,4 g
Cholesterol 164,2 mg
Sodium 2.413,5 mg

* 1 portie = 100 g