Nasi kokos met gekruide kipkarbonades, paksoi & Seroendeng

Nasi kokos met gekruide kipkarbonades, paksoi & Seroendeng

Nasi maken is lekker eenvoudig en kan al snel. Er is geen vaste groente die er perse in moet, vaak worden er restjes groenten gebruikt in Indonesië. De rijst met de kipkarbonades, sambal badjak en ketjap manis is om van te smullen.

Servings

4

Prep

30 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 600 g kipkarbonades
  • 1 tl Conimex Djintan
  • 3 tl Conimex Sambal Badjak
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 0.5 dl Conimex Ketjap Manis
  • 400 g witte rijst
  • 1 zakje Conimex mix voor Nasi Goreng
  • 600 g paksoi
  • 5 el Conimex Seroendeng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 904
    • Eiwitten 39.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 102.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 95.8g
    • Suikers 14.0g
    • Vezels 7.0g
    • Vetten 39.1g
    • Verzadigde vetten 12.9g
    • Onverzadigde vetten 21.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 7.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 5.9g
    • Transvet 0.4g
    • Cholesterol 164mg
    • Natrium 2413mg
    • Zout 6.03g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 46%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Bestrooi de kipkarbonades met Conimex djintan en bestrijk ze met een klein beetje Conimex sambal badjak. Verhit een eetlepel Conimex wokolie in een hapjespan, bak de kipkarbonades rondom bruin. Voeg de Conimex ketjap manis en 1 dl water toe en laat de kip met het deksel op de pan in ca. 30 minuten gaar worden. Geregeld keren.

  2. Kook ondertussen de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  3. Meng de mix uit het pakje Conimex mix voor Nasi goreng met 100 ml kokend water, tenminste 10 minuten laten staan. Snijd de paksoi in smalle repen.

  4. Verhit een wok, voeg een eetlepel wokolie toe en roerbak de paksoi 3 minuten. Wok de gewelde mix vervolgens 2 minuten mee. Schep de rijst, 3 el Conimex seroendeng en 1-2 tl sambal badjak erdoor en roerbak nog 3 minuten.

  5. Verdeel de nasi over 4 borden, strooi de rest van de seroendeng erover en leg de kip ernaast. Schep eventueel een lepeltje van het stoofvocht over de nasi.