Nasi Koening met spitskool, knoflook en rode peper

Dit gele rijst recept of Nasi Koening is een pittig gerecht met in Conimex Wok Olie gebakken gehakt, rijst, fijn gesneden spitskool en rode pepertje. Lekker met Conimex Kroepoek Cassave.

8 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de rode peper in smalle ringetjes en verwijder de zaadjes. Leg de ringetjes in een kommetje, schenk de azijn erover en laat ze 10-15 minuten staan zodat ze minder scherp worden.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Schep de kruidenmix rijst (uit het pakje) erdoor en houd het nog even apart.

Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.

Laat een wok op een hoog vuur heet worden voeg 3 eetlepels wokolie toe en roerbak hierin het gehakt 3 minuten.

Giet de peperringetjes af en dep ze droog. Giet overtollig vocht uit de wok. Voeg de spitskool,, plakjes knoflook en peperringetjes aan het gehakt toe en wok nog 2 minuten. mee.

Voeg de roerbakmix (uit het pakje) en 100 ml water toe, breng aan de kook en verwarm nog ca. 4 minuten. tot het vocht is verdampt. Voeg dan de rijst met kruiden toe en roerbak nog 2 min. Schep de selderij erdoor.

Verdeel de nasi koening over 4 borden of kommen.

Serveertip

Serveer de Nasi Koening met spitskool, knoflook en rode peper met Conimex Kroepoek Cassave.

Variaties

Voeg samen met de rode peper fijngesneden verse gember toe om dit gerecht een extra lekkere smaak te geven.