Nasi Koening met garnalensaté

Een recept garnalen als deze heb je nog nooit gezien. De garnalen op stokjes combineren heerlijk met de nasi en de satésaus. Nasi maken is eenvoudig en gelukkig is het satésaus maken al gebeurd.

36 stemmen

15 min
Kruidig,Pittig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de pandanrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.

Rijg 5 garnalen aan elke satéstokje. Bestrijk lichtjes met een eetlepel Conimex wokolie en bestrooi naar smaak met wat peper en zout. Verhit een grillpan of plaat en rooster de satéstokjes 3-4 min. (afhankelijk van de grootte van de garnalen) aan elke kant totdat de garnalen mooi roze en gaar zijn. Houd de stokjes warm onder aluminiumfolie.

Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en wok de groenten 5 min. Voeg de roerbak kruidenmix uit het pakje Conimex mix voor nasi koening en 100 ml water toe, breng aan de kook en laat het vocht verdampen. Voeg dan de rijst en de kruidenmix rijst (uit het pakje) toe en roerbak nog 2 min. Warm goed door.

Verwarm de smeuïge Conimex satésaus pikant (kant-en-klaar) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel de nasi over 4 borden of grote kommen. Leg de garnalensaté ernaast. Schep er wat smeuïge satésaus over en bestrooi met knapperige Conimex kroepoek cassave.

Serveertip

Lekker vooraf: Salade met gerookte kip en ananas. Passend nagerecht voor deze nasi koening met garnalensaté: Aziatische vlaflip.

Variaties

In plaats van garnalen kun je ook stukjes stevige vis zoals zalm of kabeljauw gebruiken, keer de stokjes dan heel voorzichtig.