Nasi Koening met garnalen en paksoi

Deze nasi koening met garnalen en paksoi wordt bij vaak bij feestelijke gelegenheden gegeten. Dit is een variant, want traditioneel gezien wordt nasi koening met kip bereidt. Deze nasi koening wordt gemaakt met Conimex mix voor Nasi Koening en garnalen. Er is genoeg voor 4 personen.

17 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Schep de “kruidenmix rijst” uit het pakje Conimex mix voor Nasi Koening erdoor en houd het nog even apart.

Snijd de paksoi in repen. Pel en snijd de uien in reepjes. Pel en hak de knoflook fijn.

Laat een wok op een hoog vuur heet worden, voeg 3 el Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de ui en de knoflook 3 min. Voeg de paksoi en de garnalen toe en roerbak 2 min. mee. Voeg de “roerbakmix” uit het pakje Conimex mix voor Nasi Koening en 100 ml water toe, breng aan de kook en verwarm nog ca. 4 min. tot het vocht is verdampt. Voeg dan de rijst met kruiden toe en roerbak nog 2 min.

Verwarm ondertussen de Conimex Satésaus Kokos volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verdeel de nasi over 4 kommen en geef de saus er apart bij.

Serveertip

Zet bij de Nasi Koening met garnalen en paksoi Conimex Kroepoek Katjang Pedis en Kruidige Conimex Sambal Badjak op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

Variaties

Strooi er eventueel wat koriander over. Voeg naar smaak limoensap en wat gembersiroop toe. Vervang de paksoi eventueel door verse spinazie.